10 tips voor je kinderfeestje

We hebben de 10 beste tips voor je op een rijtje gezet om van je kinderfeestje een succesvol knutsel kinderfeestje te maken.

Knutselen op je kinderfeestje is leuk en niet moeilijk. Met onze pakketten en tips ben je goed voorbereid.

Knutselen op een kinderfeestje is leuk omdat het kinderen de kans geeft om creatief te zijn, samen te werken en tegelijkertijd plezier te hebben. Knutselen is ook een geweldige manier om de kinderen bezig te houden zodat ze zich niet vervelen. Bovendien is het een geweldige manier om de kinderen elkaar beter te leren kennen, omdat ze samenwerken en samen lachen tijdens het knutselen.

vogelhuisje-foamclay

1. Zorg dat het aantal genodigden te overzien is voor je eigen kind. Zeker voor jonge kinderen is een kind per leeftijd jaar uitnodigen ook genoeg (bijvoorbeeld: 5 jaar = 5-6 vriendjes of vriendinnetjes uitnodigen).

2. Voor een knutsel kinderfeestje is het handig om op de uitnodigingen te zetten dat kinderen een schort meebrengen.

3. Zorg altijd voor een tijdsplanning; hierop staan de activiteiten die je tijdens het feestje gaat doen met de tijd die je daarvoor nodig denkt te hebben.

4. Bedenk vooraf een reserve-activiteit die je als extra op je tijdsplanning vermeld. Mocht je tijd over hebben is het jammer als kinderen gaan vervelen. Heb je nog een leuk spelletje achter de hand, dan voorkom je dat.

5. Als de kinderen binnen zijn kan het feest beginnen. Dat doe je natuurlijk door de jarige job toe te zingen. Kinderen kennen zelf een heel aantal verjaardagsliedjes van school, dus mocht je hier zelf om verlegen zitten, wijs om beurten een kind aan die het nieuwe lied mag kiezen. Mocht je kleine instrumentjes in huis hebben, zoals een sambabal of belletjes, laat ze rouleren na een liedje, vooral hele jonge kinderen vinden het geweldig om hun gezang te begeleiden

6. Kadootjes kunnen aan de jarige gegeven worden. Je kan ze ook door de kinderen laten verstoppen. Je hebt meteen een leuke activiteit en kinderen genieten zichtbaar. Laat ze hun eigen verstopplekje goed onthouden. Geef wel vooraf duidelijk aan in welke ruimte ze mogen verstoppen en waar niet.

7. Cakejes versieren doet het altijd goed. Lekker, gezellig en creatief. Voor kinderen met een koemelkallergie is het maken van een spekjesmonster/prinses leuk. Hiervoor heb je kleine prikkertjes nodig waarmee ze de spekjes aan elkaar kunnen verbinden

8. Zorg ervoor dat je voldoende volwassenen (of oudere kinderen) hebt die kunnen bijspringen. Het is altijd handig om een extra paar handen te hebben die op zijn tijd even kunnen assisteren.

9. Hoe leuk is het als de kinderen met een kleine attentie naar huis gaan. Als je een knutselactiviteit hebt, heb je vanzelf een geweldige attentie die de kinderen zelf gemaakt hebben om mee naar huis te nemen.

10. Vergeet niet om zelf ook te genieten van het feestje!

Handige links:

line
kinderfeestje1

Kom in contact

Heb je vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op en we reageren zo snel mogelijk.

Team van knutselkinderfeestje.

logo